Mindfulnesscursus in Hilversum

Allemaal vragen: Heb je stress, een burn-out, overgewicht of darmklachten?

Zo kan ik nog wel meer vragen stellen, kijk maar eens in de opsomming hieronder. Misschien gelden wel meerdere vragen voor jou? Ik ken ze zelf maar ook al te goed. En de antwoorden op die vragen, die ken ik ook. Door mindfulness te beoefenen. Misschien wil jij ook de antwoorden vinden? Op 27 september start er weer een nieuwe mindfulnesscursus in Hilvversum bij VONK.

Misschien kan je ook “ja” zeggen op een van deze vragen:

  • Leef je gehaast?
  • Zorg je heel goed voor anderen en minder goed voor jezelf?
  • Of…ben je een emotie-eter?
  • Of…ben je hard voor jezelf?
  • Heb je veel zelfkritiek?
  • Of…luister je niet zo goed naar je buikgevoel en andere signalen van je lichaam?
  • Of…zit je teveel in je hoofd?
  • Of…is het misschien nooit goed genoeg?

Wat zou het toch heerlijk zijn als het wat rustiger is!

Mindfulnesscursus in Hilversum

Meer in het hier en nu zijn, meer rust…dat wensen we bijna allemaal.

Mijn ervaring is dat de meeste mensen die ik in mijn praktijk zie als doel hebben meer rust te gaan ervaren. Het lijkt erop dat we in onze maatschappij steeds ons steeds meer opgejaagd voelen. We moeten presteren, we vinden al snel dat we het niet goed genoeg doen, we willen erbij horen, we moeten er goed uit zien, etc. etc. En dat alles zorgt ervoor dat in ons brein het jaagsysteem aan gaat staan. En dat geeft gevoelens van stress en onrust. Dat gaat allemaal hartstikke automatisch. Kan je niets aan doen.

Je kan er dus wel iets aan doen. Je kan namelijk leren om meer in het hier en nu te zijn. In mijn praktijk zet ik naast wandelen en hardlopen ook mindfulness- en compassie-oefeningen in om mijn cliënten te helpen meer in het hier en nu te gaan zijn. En omdat ik buiten werk gaat dat nog makkelijker. Zo starten we altijd laagdrempelig door mindful te lopen. Dus heel bewust te kijken, vervolgens te luisteren, daarna te ruiken en voelen en daarna heel bewust te lopen en het lichaam te voelen. En dan langzaam breiden we de oefeningen uit met het observeren van gedachten, gevoelens en lichaamssensaties. Als dat goed gaat gaan we door naar compassie-oefeningen.

Mededogen naar jezelf, dat is niet egoïstisch.

Je leert met compassie-oefeningen mild naar jezelf en anderen te zijn. Je leert goed voor jezelf te zorgen. En vooral ook niet meer keihard over jezelf (en anderen) te oordelen. Ik ben er zelf een goed voorbeeld van. De lat lag altijd hoog, een 8 was niet goed genoeg. Ik werkte hard en voor het goede teveel. Ik wist heel goed waar dat vandaan kwam. Maar veranderen, dat was wat anders. Sinds ik meer mindful en meer compassioneel naar mijzelf ben, ben ik ook milder naar mijzelf. En sindsdien werk ik minder, geniet ik meer van mijn vrije tijd, ontspan ik dus meer en oordeel ik niet meer over mijzelf dat ik lui ben als ik eens even niets doe.

Ook jij kan het leren, tijdens de mindfulnesscursus die ik binnenkort in Hilversum weer ga geven.

Doe je mee? Als je meer informatie wilt kan je mij een mail sturen, bellen, Whatsappen of heel gewoon op de website kijken: https://www.eilandcoaching.nl/mindfulness-en-compassietraining-bij-vonk-hilversum/. Je bent welkom op een hele leuke plek, bij Vonk in de Wijk in Hilversum. Als je je aanmeldt naar aanleiding van deze blog, dan krijg je van mij 10% korting op de prijs. Vermeld dan in je berichtje aan mij de code MINDFULVONK.

Bedankt voor het delen!
Call Now Button