Coaching in de natuur

Stress- en burn-out coaching, Levenscoaching

Overlevingsstrategiën vormen een deel van je persoonlijkheid. Ze vormen je kwaliteiten en kunnen tegelijkertijd je valkuil zijn.

Coaching, dat doen we in de natuur. Of het nu om dieetcoaching, stress- en burn-out coaching of levenscoaching gaat. In de natuur vind je rust en ontspanning, het praat gemakkelijker, en je hebt direct beweging. Ook gebruiken we de natuur om bepaalde oefeningen te doen. Mindfulness wordt ingezet om rust te vinden en met meer aandacht te eten. Compassie oefeningen worden ingezet om milder naar jezelf te worden.

Ingrid werkt met karakterstructuren. Deze worden in je vroege jeugd gevormd om je staande te houden in de wereld. Het zijn je overlevingsstrategiën. Later vormen deze een deel van je persoonlijkheid. Als coach helpt Ingrid je deze vaak onbewuste, inadequate patronen te herkennen en er mee om te gaan. We doen praktische oefeningen die je helpen meer bij je gevoel en je ware “ik” te komen. Net als het afpellen van een ui of de muurtjes die je om je heen hebt gevormd af te breken. Op zoek naar de mens achter de mens. Op het moment dat je weet waar je gevoelens vandaan komen kun je ze leren accepteren en van daar uit andere keuzes in je leven te maken.

Coaching is voor 100% aftrekbaar voor ondernemers! Of vraag je werkgever eens of ze een coachtraject voor je vergoeden. Je krijgt een extra bonussessie als je een traject van 10x bij Eilandcoaching volgt. Voor de tarieven kijk je hier. 

 

Welke levensvraag heb jij?

Iedereen zit wel eens niet lekker in zijn vel en heeft dan graag iemand die naar hem of haar luistert. Die je begeleidt bij je diepste gevoelens te durven komen, hoe eng dat soms ook is. Bij het ontstaan of in stand houden van overgewicht speelt er vaak meer dan verkeerd eten alleen, bijvoorbeeld emotie-eten ten gevolge van stress.  Ingrid is behalve diëtist ook gediplomeerd levenscoach, stressconselor en mindfulnesscoach.  Frits is wandelcoach. Dus heb je veel stress of zit je tegen een burn-out aan? Of herken jij één of meerdere van onderstaande vragen of klachten? Dan is coaching wellicht wat voor jou!

  • Ik voel me overbelast.
  • Waarom heb ik het gevoel dat ik altijd de kar moet trekken?
  • Ik heb nek- en schouderklachten, alsof alles te zwaar is.
  • Ik heb het zo druk, hoe creëer ik tijd voor mezelf?
  • Ik heb zoveel zelfkritiek, hoe kom ik daar vanaf?
  • Ik durf nooit boos te worden.
  • Ik heb het gevoel of er nooit iemand naar me luistert.
  • Ik ben heel zorgzaam maar krijg nooit eens wat terug.
  • Ik heb overgewicht, ik eet mijn emoties weg.
  • Ik heb darmklachten, stress verergert dat.

Mindfull wandelen

Soms kiezen we er voor tijdens een sessie een stiltewandeling te doen. Mindfull wandelen in stilte is de manier om dicht bij jezelf te komen. Stiltewandelingen helpen je onthaasten en leren je te genieten van de natuur. Stiltewandelingen kunnen je helpen bij het vinden van een antwoord op je vragen. Hoe langer je in stilte loopt, hoe rustiger het van binnen wordt. In dit uur doen we dan ook een aantal ontspanningsoefeningen om volledig tot rust te komen.

Call Now Button