Ingrid Kop – Diëtist Hilversum

dietist, leefstijlcoach en stress- en burnoutcoach in Hilversum

Zoek jij een betrokken diëtist  of burn-outcoach in Hilversum? Ingrid  werkt coachend vanuit betrokkenheid, ervaring en kennis.

Ik ben diëtist / leefstijlcoach, stresscounselor en Shinrin-yoku gids
Ik ben diëtist/leefstijlcoach en stresscounselor. Naast het dietist zijn werk ik als burn-outcoach en mindfulnesscoach en Shinrin-yokugids. Een perfecte combinatie waarmee ik jou help fysiek en mentaal vitaal te worden en te blijven. Ik ben enthousiasmerend en motiverend. Ik geef je de -vrouwelijke- kracht om je sterk te voelen, jezelf te leren accepteren en gedrag op een positieve manier te veranderen. Je voelt je bij mij veilig en geaccepteerd. Als geen ander weet ik hoe het voelt om gecoacht te worden.

Geen kant en klaar advies maar één speciaal voor jou.

De combinatie van mijn opleidingen biedt een andere aanpak van overgewicht en stressgerelateerde klachten en burn-out. Geen kant en klaar advies maar samen onderzoeken welke achterliggende oorzaken er zijn waardoor je klachten zijn ontstaan in combinatie met voedings- en/of dieetadviezen, anti-stresscoaching en beweging. Omdat de begeleiding altijd buiten is heb je meteen lichaamsbeweging op een ontspannen manier.

Jouw karakterstuctuur als uitgangspunt van de begeleiding.

Samen gaan we op onderzoek uit wat voor jou het beste is
Bij mijn coaching vormen karakterstructuren geregeld het uitgangspunt van de begeleiding. Zo is er bijvoorbeeld een structuur waarbij er een (onbewuste) angst is dat er niet voldoende is of de vrees verlaten te worden. Deze angst is ontstaan in de vroege jeugd en onbewust aanwezig. Zij of hij geeft veel aan anderen, zorgt graag voor anderen. Deze mensen hebben een neiging tot overgewicht en (eet)verslaving. Ook doen ze niet zo veel aan beweging. Anderen negeren hun eigen behoeften. Zijn inwendig boos omdat ze nooit nee zeggen en kunnen vaak moeilijk loslaten en kampen daardoor met overgewicht.

De natuur gebruiken we om samen oefeningen te doen die je meer inzicht kunnen geven en daardoor helpen (eet)gedrag te veranderen.

Opleidingen en achtergrond.

Hardnekkige gedachten leiden tot overgewicht. Dat pakken we aan
Sinds 1992 ben ik diëtist. Mijn 4 jarige dietetiek HBO-opleiding heb ik gedaan in Amsterdam. Ik heb voor diverse organisaties gewerkt en ben vervolgens een eigen praktijk gestart Hilversum en omgeving. Mijn opleidingen voor levenscoach (2 jaar) en stresscounselor (1 jaar) heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Daarnaast ben ik gecertificeerd hardlooptrainer en werk ik als zzp-er als burn-outcoach voor Bofit waar ik een interne opleiding tot stress- en burn-outcoach gevolgd heb. Vandaar mijn specialisatie Voeding & Stress. Dankzij de combinatie van opleidingen die ik gedaan heb en mijn jarenlange werkervaring mag ik mij tevens leefstijlcoach noemen. Ik heb tevens een opleiding tot mindfulness- en compassietrainer gevolgd.  In Belgie, bij de Academie voor Helende Natuur, volgde ik de opleiding tot Shinrin-yoku gids / bosbadgids.

Ik doe continue aan scholing op het gebied van (dieet)voeding & stressgerelateerde klachten en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 19900781689. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches (NVNC).  Ik vind  wandelen, koken en lekker eten dé manieren om te ontspannen, het liefst op een Wadden- of Spaans eiland.

Call Now Button