Bosbaden op Texel

Bosbaden op Texel met Eilandcoaching

We gaan bosbaden op Texel.

Maar dat wordt niet een gewoon bosbad! Nee, deze keer wordt het gecombineerd met Yin Yoga. Vriendin en collega Annette is Yin Yoga docent en die neemt dus ook een uurtje van het bosbad waar.

Baden, dat doe je toch in de zee?

Baden, dat doen we op Texel in de zee. Maar wist je dat je ook in het bos kan baden? En dan heeft het niets met water te maken. Tenzij het regent. Een bosbad nemen betekent dat je je helemaal “onderdompelt” in de natuur. Dat je al je zintuigen in gaat zetten om al het moois wat daar groeit en bloeit waar te nemen. Verbinden met de natuur en daardoor verbinden met jezelf.

En dan treedt er ontspanning op. Daar is het bosbaden voor bedoeld. Om te ontspannen, te onthaasten en te (her)verbinden. Het bosbaden komt uit Japan. In de jaren 80 bedacht om mensen met stress en burn-out weer tot zichzelf te brengen. En het werkt!

Hoe gaat dat bosbaden dan?

Annette en ik hebben een hele mooie route uitgezocht in het bos van de Fonteinsnol. We starten bij het Turfveld en gaan een wandeling doen met een tempo van 1 kilometer per uur. En tijdens die wandeling zijn we meestal stil. We gaan offline, de telefoons mogen uit. Tijdens het 3 uur durende bosbad gaan we je uitnodigen voor bepaalde oefeningen. De uitnodigingen zijn heel erg mindful. We gaan ook geregeld ergens zitten om iets te doen. En Annette geeft dus een uurtje YinYoga. Na afloop doen we een kleine theeceremonie waarin we onze ervaringen delen. Met thee en wat lekkers.

yoga op Texel met Eilandcoaching en Truemove

Wat is YinYoga

YinYoga is een ontspannende manier van yoga waarbij je oefeningen lang aanhoudt. Ze zorgen ervoor dat je relaxed en dat je bindweefsel soepeler wordt. Alle oefeningen zijn liggend of zittend. Heel handig als je dus een yogamatje meebrengt. Maar een grote badhanddoek, dat kan ook.

3 uur lang

Dat klinkt vast heel lang, 3 uur. Maar dat valt reuze mee. Je zal merken dat als we klaar zijn je geheel ontspannen bent en dat het best een uurtje langer had mogen duren. Dan ga je gewoon een volgende keer weer mee.

Data en jouw bijdrage

Annette en ik verzorgen deze zomer 6 maal een bosbad op Texel. De eerste keer op 10 juni. Daarna op 8, 12 en 15 juli, 26 augustus en 9 september. Je bijdrage is 55,- voor 3 tot 3,5 uur inclusief lekkers na afloop.

Wil je mee kamperen?

Als je dan toch gaat bosbaden op Texel, dan kan je er net zo goed een paar nachtjes blijven. Net als wij doen. In juni en september kan je op het kampeerterreintje waar Ingrid kampeert ook gaan  kamperen. Ingrid kan daar twee mensen introduceren. Per nacht betaal je rond de 8 euro. Lekker voordelig. Dus wil je ook kamperen? Laat het ons weten.

Mail: bosbadgids@gmail.com of neem voor meer info een kijkje op www.bosbaden-shinrin-yoku.nl. Dan zie je meteen wanneer je nog meer mee kan (Volle Maan) bosbaden of op dagretraite. Wist je overigens dat je ook een een dagje Texelcoaching kan doen?

yin yoga en bosbaden op Texel
Bedankt voor het delen!
Call Now Button