Neem eens een bosbad in de bossen rond Hilversum

Zoek je een bijzonder en groen teamuitje? Ga bosbaden, samen met Eilandcoaching.

Neem eens een bosbad

Ik wist niet dat de natuur zoveel rust kan geven. Normaal zie ik helemaal niets als ik in het bos loop. Wat was dit fijn!

Wil je eens iets heel bijzonders en rustgevends doen?

Ga dan mee bosbaden in de bossen rond Hilversum. Ingrid heeft een opleiding voor shinrin-yoku gids (bosbadgids) gedaan in de Ardennen en neemt je mee het bos in. Waar je de positieve effecten van de natuur ervaart.

De Japanse naam voor het nemen van een bosbad is shinrin-yoku. En dat betekent “ontspanning die verkregen wordt door je onder te dompelen in het bos”. Shinrin = bos, yoku = bad.

De heilzame effecten van een bosbad

We gaan op een meditatieve manier wandelen. En dat blijkt een heel goed middel te zijn om stress te verlagen en je gezondheid te verbeteren. We lopen heel erg langzaam, ongeveer 1 kilometer per uur. Dat zijn we niet gewend in ons dagelijkse gehaaste leven. Je zal merken dat er opeens heel veel te zien, te horen, te ruiken en te voelen is. We zetten alle zintuigen open.

Shinrin-yoku is ook zo heilzaam vanwege de grote hoeveelheid fytonciden in het bos. Dat zijn natuurlijke oliën die planten afscheiden tegen als afweer tegen insecten, dieren en micro-organismen. Ook dienen deze geurstoffen als boodschappers tussen de planten onderling. Jij kan ze ook ruiken als je in het bos loopt. Vooral naaldbomen geven deze natuurlijke oliën af. Daarom is een bosbad ook zeer heilzaam bij een burn-out.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van fytonciden op ons immuunsysteem. Het inademen ervan activeert je immuunsysteem. Ze verlagen je stresshormonen en activeren je parasympatisch zenuwstelsel.

En, je ruikt nog meer in het bos: de aarde. En in de aarde bevindt zich een onschadelijke bacterie, de mycobacteriumvaccae welke ook ons immuunsysteem stimuleert.

Een bosbad in combinatie met mindfulness

Als je mindfulness beoefend zet je ook al je zintuigen in. Met gerichte aandacht observeer je je omgeving, je gedachten, je gevoelens en sensaties in je lichaam. Allemaal zonder oordeel. Tijdens het bosbad doen we ook enkele mindfulness oefeningen. Door mindfulness te beoefenen leer je jezelf beter kennen en ontstaat er als bijeffect rust en ontspanning. De oefeningen gaan we doen in een bostheatertje dat bijna niemand weet te vinden.

Een ander zintuig dat we in gaan zetten is onze mond, onze smaak. Oftewel, we gaan ook iets heel erg mindful proeven. Dat komt ofwel uit de natuur, of ik neem het mee. Heb je overgewicht? Dan kan een bosbad jou dus helpen om meer mindful te gaan eten. Waardoor je uiteindelijk minder eet en meer geniet van dat wat je eet.

Omdat je door een bosbad meer verbindt met de natuur en met jezelf kan dit ook een heilzaam effect hebben als je iemand bent die emoties wegeet.

Een bosbad duurt drie uur. Het eerstvolgende bosbad is op 7 januari in Hilversum. Op 25 januari kan je mee bosbaden onder de volle maan in Amersfoort.

Zie ook www.bosbaden-shinryn-yoku.nl voor actuele data en tarieven.

Een bosbad als teamuitje? Dat kan ook! Koffie, een bosbad nemen, daarna een lekkere lunch en misschien nog een stevige boswandeling

In de ochtend is het bos vaak op zijn mooist. Dat komt door het licht. De zon die nog niet zo lang op is, de geuren van de dauw, vogeltjes die zingen.

Kom je bosbaden als teamuitje? Dan worden jullie om 10.00 uur door Ingrid ontvangen bij een restaurantje in het Hilversumse bos. Na een kopje koffie of thee vertrekken we om 10.30 uur en gaan we baden in het bos. Na ongeveer 3 uur ondergedompeld te zijn in de natuur sluiten we af met een lekkere lunch bij het restaurantje. Willen jullie daarna nog onder begeleiding een stevige wandeling van ongeveer 5 of 10 kilometer maken dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Onze wandelcoach Frits begeleid jullie op een mooie route.

Wat is je investering bij een teamuitje?

Een bosbad van 3 uur, koffie/thee, een lunch + een drankje: 119,- p.p. minimale deelname 8 personen.

Bovenstaande + een stevige wandeling en na afloop nog een drankje en versnapering: 139,- p.p.

Prijzen zijn exclusief btw.

Datum prikken? info@eilandcoaching.nl

Laat je verrassen, doe eens iets anders.

Call Now Button