Leefstijlcoach in Hilversum

Je zoekt een leefstijlcoach in Hilversum?

Ingrid mag zich door haar opleidingen en werkervaring leefstijlcoach (LC) noemen. De aantekening is te vinden in het kwaliteitsregister voor paramedici onder nummer 19900781689.

Wat is leefstijlcoaching eigenlijk? Leefstijlcoaching (gecombineerde leefstijlinterventie) is advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Het helpt je bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl. De nadruk ligt op de coaching. Dit is iets anders dan advisering. Bij coaching ben je als client zelf veel meer aan het werk. De coach staat naast je en helpt je jezelf te helpen op weg naar duurzame gedragsveranderingop een of meerdere BRAVO-aspecten. Ingrid heeft 2 erkende HBO-coachingsopleidingen gevolgd: de opleiding tot levenscoach (2 jaar) en de opleiding tot stresscounselor (1 jaar).

BRAVO! Veel voorkomende klachten en kwalen, al dan niet voortkomend uit de zogenaamde ‘welvaartsziekten’,  kunnen voorkomen worden door aanpassingen in de leefstijl. Bravo staat voor:

van Beweging: alle sessies zijn wandelend in de natuur. Ingrid is tevens hardlooptrainer, dus leren rennen is een mogelijkheid. Op dinsdagavond kun je aansluiten bij de conditiewandelgroep.

R van Roken: er is een causaal verband tussen roken en bepaalde ziektes, met name kanker. Roken is een verslaving, het werkt op het beloningssysteem in de hersenen. Roken werkt tevens ontspannend. Wie stress heeft gaat vaak meer roken.

A van Alcohol: 0ok alcohol wordt met een heel aantal ziekten (o.a. kanker) in verband gebracht. Alcohol is puur gif voor het lichaam. Geadviseerd wordt om geen alcohol te gebruiken maar het is ook zo lekker. En verslavend. En zo fijn om even uit het werk te ontspannen met een drankje. Bij Eilandcoaching leer je op een andere manier met spanning en ontspanning omgaan.

V van Voeding: overgewicht wordt geassocieerd met diabetes, hart en vaatziekten, gewrichtsklachten en ook hier weer met kanker. Ingrid is dietist en begeleid je middels het stappenplan van PuurGezond naar een gezonder gewicht. Elke kilo gewichtsverlies draagt bij aan een gezonder lichaam!

O van Ontspannen: Wie ontspannen kan en is heeft minder behoefte aan snelle suikers en vetten, alcohol, een sigaretje, enz. In de natuur zijn en bewegen helpt om te ontspannen. D.m.v. stresscounseling gaan we op zoek naar jouw stressoren en hoe je die kan verminderen. Slaap je slecht? Er zijn heel veel dingen die je zelf kan doen om beter te gaan slapen. We helpen je om ontspanning en beter slapen in je leven te integreren.

Op stap met deze leefstijlcoach in Hilversum? Wil je wandelend begeleid worden? Dan is Eilandcoaching de praktijk in Hilversum voor jou. Een afspraak maken doe je hier.

Call Now Button