Recept van de week

Duitse aardappelpannenkoekjes

Wat heb je nodig?

4 grote aardappelen, 2 eieren, een ui en een teentje knoflook, nootmuskaat, peper, zout en een hand vol peterselie. Naar wens een kwart geraspte courgette. Een paar eetlepels bloem. Olie om te bakken.

Hoe maak je het?

Snijd de aardappel, ui, knoflook en peterselie een beetje kleiner en maal fijn in de blender. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. En als je er courgette in wilt, rasp het en roer door de massa heen. Roer er ook een paar eetlepels bloem doorheen voor het binden.

Verhit olie in de koekenpan en bak daarin pannekoekjes tot ze van buiten goudbruin zijn. Meteen opeten! Lekker met een seizoenssalade.

Dit is een duurzaam recept omdat de aardappelen en uien gewoon in Nederland groeien. De peterselie komt misschien wel uit je kruidentuintje. Als je koolzaadolie neemt heb je ook een olie van dichtbij. Je kan de pannenkoekjes ook zonder ei maken, voeg dan wat meer bloem toe.

Call Now Button