Individuele compassie training in Hilversum

Liefdevol gaan zorgen voor jezelf

Ik heb geleerd mijn gevoelens te begrijpen en te accepteren. Ik mag soms angstig zijn, ik verdoof dat gevoel niet meer met voedsel.

Claudia

Compassie, wat is dat?

Compassie of mededogen, is het vermogen om ons betrokken te voelen bij (emotionele) pijn en lijden zonder het weg te willen doen. Betrokken bij zowel onszelf als anderen. Het gaat samen met de wens de pijn te verlichten en de bereidheid om daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Je weet het wel maar je voelt het nog niet

Heb je langdurige of terugkerende psychische problemen, ben je een emotie-eter of stress- of burn-out klachten? Of heb je een lage zelfdunk, veroordeel je jezelf of ga je gebukt onder zelfverwijt en schaamte? Een burn-out kan ontstaan als we de signalen van ons lichaam niet opmerken en daar dus geen gehoor aan geven. Emotie-eten doen we als we onze gevoelens er niet mogen zijn.

Misschien heb je al diverse gesprekstherapieen gehad maar je bent er nog steeds niet. In de compassietraining krijg je oefeningen aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Je leert een milde, vriendelijke houding naar jezelf te ontwikkelen.

Hoe ziet een compassie training er uit?

De trainingen vinden altijd buiten plaats, op de Zuiderheide in Hilversum. Neem je yogamatje mee. De eerste sessie duurt anderhalf tot twee uur. Het eerste deel van deze sessie is het intakegesprek. Vervolgens zien we elkaar nog 7 maal ongeveer 5 kwartier waarin je leert mindfulness te beoefenen en we ook een korte nabespreking houden. Na afloop van de laatste keer evalueren we. Deze laatste sessie zal daarom wat langer duren. Na iedere sessie krijg je de geleerde oefeningen toegestuurd om deze thuis te gaan beoefening. Oefening baart kunst, dat geldt ook hier. Om je voldoende tijd te geven om te oefenen zien we elkaar om de week.

Door compassie toe te gaan passen wordt je milder naar jezelf en anderen. Voorafgaand aan de compassietraining adviseren we je de mindfulness training te volgen.

Wat kost het?

De totale begeleiding (8x, intake en evaluatie), kost 875 euro, inclusief btw. Voor bedrijven exclusief 21% btw. Je mag ook met zijn twee de training volgen. Je krijgt dan allebei 25% korting (625,- p.p., incl. btw) Er zijn werkgevers die een traject vergoeden. Indien je zowel voor de mindfulness- als de compassiecoaching kiest, dan ontvang je 10% korting en betaal je als particulier voor een 16-weekse training 1575 euro incl. btw voor beide trainingen. Je betaalt altijd vooraf.

Wil jij ook een compassie training in Hilversum volgen?

Afspraak maken
Call Now Button