7 tips voor verzuimpreventie.

Je bent werkgever en je wilt dat je werknemers zo min mogelijk ziek zijn en zeker niet op lange termijn. Of je bent werknemer en jij wilt ook zo min mogelijk ziek zijn en zeker niet in de WIA terecht komen. Of je bent ZZP-er en zou binnen bedrijven een bijdrage willen leveren aan de preventie van verzuim. Van iedereen wordt verwacht verantwoordelijkheid te nemen betreffende duurzame inzetbaarheid. Hier volgen 7 tips voor een gezondere lifestyle.

1. Kijk eens kritisch naar het assortiment in de bedrijfskantine. Is er wel een gezonde keus te maken?

2. Het zou fijn zijn als er naast de snoepautomaat gratis fruit te verkrijgen valt.

3. Kies voor de trap. Het helpt als op de liftdeuren een tekst staat over de trap nemen.

4. Wel eens gedacht aan lunch wandelen?

5. Wat te denken van een niet-roken week op het werk?

6. Het zou handig zijn als werkstress bespreekbaar is op het werk.

7. Huur een Lifestylecoach Verzuimpreventie in.

De cursus Lifestylecoach Verzuimpreventie start op 20 november en is opgezet voor leidinggevenden, casemanagers en iedereen die met verzuim te maken heeft. Maar ook ZZP-ers die zich door bedrijven willen laten inhuren m.b.t. preventie van verzuim kunnen de training volgen. In 6 dagen verspreid over 3 maanden leer je over Arbowetgeving, Psychosociale Arbeidsbelasting, voeding, beweging, coaching e.d. met als doel een preventief leefstijlplan te ontwikkelen voor werkgevers op organisatie en/of individueel niveau. Wist je dat een zieke werknemer per dag minimaal 150-450 euro kost alleen al aan loonkosten? En komt de werknemer in de WIA dan kost al de werkgever al snel zo’n 2 ton. Reken maar eens uit wat 1% daling van verzuim oplevert. Daar wil je graag een leefstijlcoach voor inhuren. Die kosten verdienen zich al snel terug.

Eilandcoaching verzorgt voor Arbo-Impact deze cursus in Hilversum. Maar Eilandcoaching is ook in te huren als lifestylecoach binnen uw bedrijf.

Meer informatie is te verkrijgen via Eilandcoaching en via Arbo Impact Services.

 

Bedankt voor het delen!
Call Now Button