Recepten

Op deze pagina deel ik zo nu een dan een recept. Vegetarisch want dat is duurzamer en diervriendelijk. Ik geef je ook zoveel mogelijk een vegan variant. Dat is nog duurzamer en nog diervriendelijker. Ik koop zelf ook zoveel mogelijk biologische ingredienten.

Recept eilandcoaching: Lasagne

Groentenlasagne

Benodigdheden:

1 winterwortel

een courgette

een aubergine

2 grote rode uien

olijfolie

2 bakjes mascarpone of 3 bakjes haverfraiche

2 blikken tomatenblokjes

naar wens een teen knoflook

verse tijm

En uiteraard lasagnevellen

Bereiding:

Zet de oven alvast aan op 200 graden. Dan kan deze voorverwarmen. Snijd de wortel in de lengte in plakken. Dat kan ook met een kaasschaaf. Snijd ook de aubbergine en courgette in de lengte in dunne plakken. Schil de uien en snijd in stukjes. Bak nu de groenten in een paar koekenpannen aan in een milde olijfolie. Ze moeten een beetje zachter worden maar niet helemaal gaar. Vervolgens alles in een grote pan of schaal doen en mengen. Doe er de fijngesneden knoflook en een paar eetlepels verse tijm door. Peper doe je erop naar smaak. Als je het lekker vindt kun je ook nog roergebakken paddenstoelen door het geheel doen.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met bakpapier. Smeer hierover uit 1 blik tomatenblokjes. Leg er dan lasagnebladen (4 stuks) op. Hierop komt een laag groenten en dan weer een laag lasagnebladen. Daarop komt de rest van de groenten en weer een laag bladen. Nu het tweede blik tomatenblokjes op de lasagnebladen uitsmeren. Daarop de mascarpone of haverfraiche uitsmeren. Voor de kaasliefhebber kan er nog geraspte (vegan) kaas overheen.

25 – 30 minuten in de oven bakken. Lekker met een salade van rucola of veldsla met tomaat, olijfolie en balsamico.

Eet smakelijk. Je hebt genoeg voor 2 dagen met twee personen.

Call Now Button