Wat hebben vliegen en overgewicht met elkaar te maken?

Niets?

“Nou niets”, zou je zeggen. En dat is een vrij logische gedachte. En toch hebben ze wat met elkaar te maken.

Vrijdag gingen we vliegen. Of eigenlijk, zouden we gaan vliegen. Mijn client en ik en de piloot van de Cessna. Maar het regende de hele ochtend en misschien zat er ook nog onweer aan te komen. We gingen niet. Veiligheid voor alles. Dus nu gaan we een nieuwe datum afstemmen. Ingrid is dietist en burnoutcoach in Hilversum. Zij vertelt je in deze blog waarom we gingen vliegen en wat dat met overgewicht van doen heeft.

Eilandcoaching, dietist in Hilversum

Briefing

Nu hadden we wel de hele ochtend afgesproken en helemaal niets doen is ook niet leuk. Dus kregen we een briefing over hoe het vliegen in zijn werk gaat. Bijvoorbeeld over hoe het vliegtuig zijn “lift” de lucht in krijgt, over dat als er vocht in de lucht is je vliegtuig wellicht ijs in de motor kan krijgen, dat je zonder motor alsnog omlaag kan zweven (maar liever niet), en over hoe een piloot op alles bedacht is. Want zoals ik zei, veiligheid voor alles.

vliegen na burnoutbegeleiding in Hilversum

Een plan maken

En daarmee kom ik op de relatie tussen overgewicht / afvallen of verandering van leefstijl en vliegen. De piloot vertelde hoe voorbereid ze de lucht in gaan. Er is een briefing waarin de hele vlucht, route, het weer, etc. wordt doorgenomen. Maar daarmee ben je er nog niet. De piloot en de co-piloot nemen samen door wat er allemaal voor onverwachts zou kunnen gaan gebeuren gedurende de hele vlucht. Bijvoorbeeld: er valt een motor uit. Hoe reageer je dan? Of, we komen ineens in slecht weer terecht. Noem maar op. Door alles vooraf te bedenken en de daarop te volgen acties/oplossingen uit te spreken zijn beide piloten al voorbereid op het onverwachte. En kunnen ze adequater handelen. Daarnaast kunnen ze alvast voor bespreken of ze het eens zijn met de actie die de ander bedenkt. Zo gaat het ook bij het vliegen in de cessna. Alleen is er maar 1 piloot en een klant. Een klant van Eilandcoaching die bijvoorbeeld wil afvallen of ander gedrag wil veranderen. Zowel de piloot als de klant moeten een plan hebben, ieder op hun eigen vlak.

burnoutcoach en dietist Hilversum Eilandcoaching

Boven jezelf uitstijgen

Wil je veranderen in leefstijl, wil je afvallen. Dan is het goed iedere ochtend opnieuw stil te staan bij de dag die komen gaat. Wat ga ik vandaag mogelijk voor onverwachts tegenkomen? Welke moeilijkheden ga ik zo wie zo vandaag tegen komen? En hoe reageer ik daar dan op? Door een plan vooraf te hebben zijn er minder verassingen en sta je steviger in je schoenen. En is je kans veel groter dat het je vandaag lukt. Door je grote doel, bijvoorbeeld 15 kilo afvallen, veel kleiner te maken heb je meer kans op succeservaringen. Iedere dag weer. Daardoor voel je je beter over jezelf, stijgt je zelfvertrouwen en is de kans op slagen veel groter. En is de kans dat je je lange termijn doel haalt veel groter. En dan stijg je boven jezelf uit!

Deux Chevaux:

Wil jij ook boven jezelf uitstijgen met Eilandcoaching? Letterlijk en figuurlijk? Ingrid is dietist en burnoutcoach in Hilversum. Bij afname van 10 sessies dieetbegeleiding of coaching kun je mee vliegen aan het eind van het traject.  In een cessna. Wat eigenlijk een soort deux Chevaux met vleugels is! Een eend.  Wil je met je team mee vliegen of in een simulator? Ook dat kan. Kies dan voor onze bijzondere teamcoaching van Xinergy!

dietist Eilandcoaching werkt in Hilversum, Amersfoort, Laren en het Gooi

 

Bedankt voor het delen!
Call Now Button