Kinderopvang & onderwijs

“Gezonde” workshops en cursussen voor uw medewerkers in de kinderopvang en onderwijs. Verlaag het verzuim!

Workshop gezonde voeding
Workshop gezonde voeding

“Ik ging er elke week met veel plezier heen”
De hele cursus was top! Ik ging er elke week met veel plezier heen. Door het veranderen van je eetpatroon krijg je meer energie, wat dus ook direct effect heeft op je werk. – Sabeth

 

Van u als werkgever wordt door de overheid verwacht dat u werkt aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Dat kan door een “gezonde workshop” of cursus van Eilandcoaching aan uw medewerkers te bieden. Ingrid is sinds 1992 dietist maar heeft tussendoor een uitstapje gemaakt naar de kinderopvang en het basisonderwijs. Tien  jaar ervaring als vestigings (en –cluster)manager én trainer/coach bij een grote kinderopvangorganisatie en 5 jaar als leerkracht basisonderwijs  maakt dat zij als geen ander weet hoe het is om in deze branches te werken en dat het verzuim vaak hoger is dan gewenst. De workshops die Eilandcoaching biedt zijn gericht op gezond eten, gezond gewicht, bewegen en stressmanagement.

Heeft u veel medewerkers met overgewicht binnen uw organisatie?                                                                                                                            U kunt overwegen in samenwerking met Eilandcoaching een dieetspreekuur aan uw medewerkers te bieden. Individuele burn-out coaching behoort ook tot de mogelijkheden.

 

“PuurGezond! Leven”, een lifestyle-cursus over gezond eten en leven.

Frequentie: 5 maal 2 uur, 1 maal per 14 dagen ; Aantal deelnemers: maximaal  14

Gezonder leven en een beetje op ons gewicht letten willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat nu op een verstandige manier? In de workshop “PuurGezond! Leven” leren je medewerkers hoe ze stap voor stap en op een haalbare manier hun eet-en leefgewoonten kunnen veranderen. De workshop is geschikt voor iedereen met en zonder overgewicht. Voldoende bewegen, ontspannen en het voorkomen van een burn-out krijgen ook aandacht.

“Ik lees de etiketten.”
“ Ik ben mij veel bewuster van wat ik in mijn mond stop. Ik ben alles puur gaan eten en meer zelf gaan maken i.p.v. zakjes of kant-en-klaar producten te gebruiken. Ik lees de etiketten voordat het in mijn winkelwagen gaat. En ik let erop dat ik voldoende drink. – Karin

 

Gezonde kookworkshop:

Beschikt uw organisatie over een goede keuken, bijvoorbeeld in een bso? Dan zijn de kookworkshops een praktische manier om aan de slag te gaan met gezond eten.

Een cursus in drie delen, ook apart aan te bieden als teamuitje of teambuilding. Iedere workshop duurt 2,5 á 3 uur. Aantal deelnemers: maximaal 12.

Inhoud:  gezonde tussendoortjes (high tea), gezonde, snelle lunch, gezonde, snelle avondmaaltijden.

 

Sportief wandelen of hardlopen voor beginners:

Sportief wandelen is een geschikte manier om medewerkers die niet kunnen en/of willen hardlopen of sporten toch in beweging te krijgen. Denk bij sportief wandelen aan tempowandelen om de conditie op te krikken en vetverbranding te bevorderen. Gestart wordt met opwarmoefeningen en geëindigd wordt met een cooling down. De wandeling zelf duurt ongeveer anderhalf uur waarin tempo’s elkaar afwisselen met uiteindelijk doel een uur op redelijk hoog tempo te kunnen lopen en eventueel in te kunnen stromen in een beginners hardloopgroep. De trainingen worden wekelijks gegeven voor een periode van minimaal 3 maanden. Aantal deelnemers: maximaal 20.

 

“PuurGezond Leven! voor ouders”, een lifestyle-cursus over gezond eten en leven voor ouders.

Gezonder eten en leven en een beetje op ons gewicht letten willen we allemaal wel. En als ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar wil je ook graag weten hoe je je kinderen gezond kan voeden, het beste geef je zelf het goede voorbeeld want kinderen doen hun ouders na! Maar hoe doe je dat in deze drukke fase van je leven? Gezond eten en koken, bewegen, omgaan met stress en het voorkomen van burn-out, het komt allemaal aan bod in deze cursus van 5 maal 2 uur. Aantal deelnemers: maximaal 14.

 

“…op drukke dagen toch gezond eten…”
 “Wij ouders worden verleid door reclame met voedingsmiddelen die goed zijn voor kinderen maar waar veel suiker en zout in zitten. In deze cursus wordt je bewust gemaakt en worden alternatieven aangeboden die in de praktijk haalbaar zijn. En een gezonde maaltijd is niet duur en kan je snel klaar maken als je goed nadenkt en eventueel vooruit werkt in het weekend door soep/maaltijden klaar maken en in te vriezen, zodat je als gezin op drukke dagen toch gezond kan eten.”
Meer over de inhoud van de cursussen en workshops leest u hier.

Meer informatie?  06-24725912.

Call Now Button