Cursussen en Workshops Kinderopvang & Onderwijs

Eerdere kinderopvangorganisaties gingen u voor. Lees hier enkele ervaringen van medewerkers.

Medewerkers gingen door de cursus meer bewegen zoals lunchwandelen, kozen vaker voor gezondere voedingsmiddelen, gingen regelmatiger en minder eten en dachten na over over hoe zij meer konden ontspannen.

Debby: “Een cursus met aandacht en bewustwording wat goede voeding, ontspanning en bewegen doet met je functioneren op de werkvloer.”

Ellis: “Voor dat ik met deze cursus begon ging het niet helemaal lekker met mij. Mede door deze cursus ben ik wel gaan nadenken over mijn momentjes waarin ik dingen ben gaan doen die voor mij ontspanning geven.”

Henriette: “Het leuke van deze cursus is dat je bewuster met eten omgaat en dat je dit uiteindelijk ook met je gezin verder doorzet. Omdat het ook voor kinderen geschikt is.

Karin: “ Ik ben mij veel bewuster van wat ik in mijn mond stop. Ik ben alles puur gaan eten en meer zelf gaan maken i.p.v. zakjes of kant-en-klaar producten te gebruiken. Ik lees de etiketten voordat het in mijn winkelwagen gaat. En ik let erop dat ik voldoende drink.

Kitty: “ Ik was al begonnen met hardlopen en ik pak ook nu vaker de fiets.

Sabeth:  “de hele cursus was top.. ik ging er elke week met veel plezier heen. Door het veranderen van je eetpatroon krijg je meer energie.. wat dus ook direct effect heeft op je werk.”

 

Cursusaanbod voor medewerkers in kinderopvang en onderwijs

“PuurGezond! Leven”, een lifestyle-cursus over gezond eten en leven

Frequentie: 5 maal 2 uur, 1 maal per 14 dagen; Aantal deelnemers: maximaal  14

Gezonder leven en een beetje op ons gewicht letten willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat nu op een verstandige manier? In de workshop “PuurGezond! Leven” leren je medewerkers hoe ze stap voor stap en op een haalbare manier hun eet-en leefgewoonten kunnen veranderen. De workshop is geschikt voor iedereen met en zonder overgewicht. Voldoende bewegen, ontspannen en het voorkomen van een burn-out krijgen ook aandacht.

1: Vitaliteitstest & Snack je slank.

2: Lekker ontbijten & Een loflied op groenten

3: Drinken, ontspannen en bewegen. Deze workshop doen we buiten, trek sportieve kleding aan.

4: Snel, slank en superlekker: aan tafel! & Eerste hulp voor een goed gewicht.

5:Lekker lunchen, voor nieuwe energie! & Bereik blijvend resultaat & hoe herken je een burn-out. Vitaliteitstest met wat zou je nog willen bereiken en veranderen? Hoe ga je dat doen?

Uw medewerkers ontvangen tevens recepten en weekmenu’s. Voor wie het wil zijn de boeken “Eet meer!” en “PuurGezond! Slank in 8 stappen” met korting te koop tijdens de workshop.

 

Gezonde kookworkshop

Beschikt uw organisatie over een goede keuken, bijvoorbeeld in een bso? Dan zijn de 3 kookworkshops een praktische manier om aan de slag te gaan met gezond eten.

Een cursus in drie delen, ook apart aan te bieden als teamuitje of teambuilding.

– gezonde tussendoortjes (high tea)

– gezonde, snelle lunch

– gezonde, snelle avondmaaltijden

Iedere workshop duurt 2,5 á 3 uur inclusief gezamenlijk opruimen. Cursisten worden verdeeld in groepjes en krijgen per groepje een kookopdracht. Hierdoor worden dan meerdere gerechten gemaakt. De workshop wordt ingeleid met een stukje theorie over gezond eten en iedereen krijgt de theorie en recepten mee naar huis. Aantal deelnemers: maximaal 12.

 

Sportief wandelen

Sportief wandelen is een geschikte manier om medewerkers die niet kunnen en/of willen hardlopen of sporten toch in beweging te krijgen. Denk bij sportief wandelen aan tempowandelen om de conditie op te krikken en vetverbranding te bevorderen. Gestart wordt met opwarmoefeningen en geëindigd wordt met een cooling down. De wandeling zelf duurt ongeveer anderhalf uur waarin tempo’s elkaar afwisselen met uiteindelijk doel een uur op redelijk hoog tempo te kunnen lopen en eventueel in te kunnen stromen in een beginners hardloopgroep. De cursus wordt wekelijks gegeven voor een periode van minimaal 3 maanden. Aantal deelnemers: maximaal 15.

 

Cursusaanbod voor ouders

“PuurGezond Leven! voor ouders”, Een lifestyle-cursus over gezond eten en leven voor ouders.

Gezonder eten en leven en een beetje op ons gewicht letten willen we allemaal wel. En als ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar wil je ook graag weten hoe je je kinderen gezond kan voeden, het beste geef je zelf het goede voorbeeld want kinderen doen hun ouders na! Maar hoe doe je dat in deze drukke fase van je leven? Gezond eten en koken, bewegen, omgaan met stress en het voorkomen van burn-out, het komt allemaal aan bod in deze cursus van 5 maal 2 uur.

In de cursus “PuurGezond Leven! voor ouders” leren ouders hoe ze stap voor stap en op een haalbare manier hun eigen eet-en leefgewoonten en die van hun kinderen kunnen veranderen naar een gezonde leefstijl. De workshop is tevens geschikt voor ouders die  op hun eigen gewicht en dat van hun kinderen willen letten. Aantal deelnemers: maximaal 14.

In deze praktische cursus van 5 maal 2 uur komen o.a.  de volgende onderwerpen aan bod:

1: Vitaliteit, Puur Gezond eten, de Richtlijnen Goede Voeding & Snack gezond!.

2: Lekker ontbijten & Een loflied op groenten

3: Drinken, ontspannen en bewegen. Deze workshop doen we deels buiten, trek sportieve kleding

aan.

4: Snel, slank en superlekker: aan tafel! & Wat te doen met moeilijke eters.

5: Lekker lunchen, voor nieuwe energie! & Hoe herken je een burn-out.

Deze cursus is een aangepaste versie van de cursus PuurGezond Leven! voor medewerkers.

Een ouder aan het woord: “Wij ouders worden verleid door reclame met voedingsmiddelen die goed zijn voor kinderen maar waar veel suiker en zout in zitten. In deze cursus wordt je bewust gemaakt en worden alternatieven aangeboden die in de praktijk haalbaar zijn. En een gezonde maaltijd is niet duur en kan je snel klaar maken als je goed nadenkt en eventueel vooruit werkt in het weekend door soep/maaltijden klaar maken en in te vriezen, zodat je als gezin op drukke dagen toch gezond kan eten.”

 

Call Now Button