Sopa de Garbanzos, soep van #peulvruchten

2016 was uitgeroepen tot het jaar van de #boon. Alweer 6 jaar gelden. En dat niet alleen door Nederland, maar door de Verenigde Naties. Nog maar pas geleden kwamen de Nieuwe Richtlijnen Gezonde Voeding van de Voedingsraad uit. Geadviseerd wordt wekelijks in ieder geval 200 gram #peulvruchten / bonen te eten. Niet zo eenvoudig voor de gemiddelde Nederlander.

Eilandcoaching was in 2016 op La Palma, een Canarisch eiland, waar je nog heerlijk puur kunt eten en peulvruchten tot de basisvoeding behoren. Een favoriet gerecht van de Palmezen én van Eilandcoaching is de maaltijdsoep Sopa de Garbanzos. Een heerlijke soep met kikkererwten, eventueel met chorizo. Hier onder volgt het recept.

Eilandcoaching werkt o.a. op La Palma. Wil jij je voeding en eetgedrag graag veranderen en vind je het moeilijk dat alleen te doen? Maak dan met Eilandcoaching een goede start op La Palma. Gedurende een week privécoaching (wandelcoaching) leer je gezond te eten en inzicht te krijgen in jou (eet)gedrag en waarom het tot nu toe nog niet lukte om blijvend je eetgewoonten te veranderen. Dieetbegeleiding én coaching op een schitterend eiland. Leer je belemmerende patronen (h)erkennen met als resultaat blijvend gewichtsverlies. Ondertussen krijg je veel van dit schitterende eiland te zien.

Sopa de Garbanzos:

Week 400 gram kikkererwten een dag te voren in ruim water. Bak een gesnipperd ui en 3 tenen knoflook licht in olijfolie. Bak als je vlees wilt vervolgens een in stukken gesneden chorizoworst mee. Bak ook een in stukjes gesneden winterwortel mee en als je van spicy houdt stukjes rode en groene peper. Na een minuut of 5 voeg je 2 in stukjes gesneden tomaten toe, een pot in stukken gesneden geroosterde paprika, een laurierblad en de geweekte kikkererwten. Voeg heet water toe zodat alles onder water staat en kook tot de erwten gaar zijn. Je kan ook een blik kikkererwten gebruiken in plaats van ze zelf te weken. Lekker met stokbrood.

Als je mee gaat naar La Palma gaan we uiteraard deze soep in een Palmees restaurant eten!

¡Buen provecho!

Een heerlijk Canarisch gerecht met #peulvruchten
sopa de garbanzos

Eet smakelijk!

Bedankt voor het delen!
Call Now Button