Bosbaden als teamuitje in de bossen rond Hilversum

Zoek je een bijzonder en groen teamuitje? Ga bosbaden, samen met Eilandcoaching.

Neem eens een bosbad met je team

Ik wist niet dat de natuur zoveel rust kan geven. Normaal zie ik helemaal niets als ik in het bos loop. Wat was dit fijn!

Wil je eens iets heel anders doen met je team?

Ga dan mee bosbaden als teamuitje in de bossen rond Hilversum. Ingrid van EilandCoaching neemt jullie mee het bos in en laat je de positieve effecten van de natuur ervaren.

De Japanse naam voor het nemen van een bosbad is shinrin-yoku. En dat betekent “ontspanning die verkregen wordt door je onder te dompelen in het bos”.

De heilzame effecten van een bosbad

We gaan op een meditatieve manier wandelen. En dat blijkt een heel goed middel te zijn om stress te verlagen en je gezondheid te verbeteren. We lopen heel erg langzaam, ongeveer 1 kilometer per uur. Dat is nog eens uit je comfortzone gaan! Dat zijn we niet gewend in ons dagelijkse gehaaste leven. Maar je zal merken dat er opeens heel veel te zien, te horen, te ruiken en te voelen is. We zetten alle zintuigen open.

Shinrin-yoku is ook zo heilzaam vanwege de grote hoeveelheid fytonciden in het bos. Dat zijn natuurlijke oliën die planten afscheiden tegen als afweer tegen insecten, dieren en micro-organismen. Ook dienen deze geurstoffen als boodschappers tussen de planten onderling. Jij kan ze ook ruiken als je in het bos loopt. Vooral naaldbomen geven deze natuurlijke oliën af.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van fytonciden op ons immuunsysteem. Het inademen ervan activeert je immuunsysteem. Ze verlagen je stresshormonen en activeren je parasympatisch zenuwstelsel.

En, je ruikt nog meer in het bos: de aarde. En in de aarde bevindt zich een onschadelijke bacterie, de mycobacteriumvaccae welke ook ons immuunsysteem stimuleert.

Een bosbad in combinatie met mindfulness

Als je mindfulness beoefend zet je ook al je zintuigen in. Met gerichte aandacht observeer je je omgeving, je gedachten, je gevoelens en sensaties in je lichaam. Allemaal zonder oordeel. We gaan het bosbad combineren met een paar mindfulness oefeningen. Door mindfulness te beoefenen leer je jezelf beter kennen en ontstaat er als bijeffect rust en ontspanning. De oefeningen gaan we doen in een bostheatertje dat bijna niemand weet te vinden.

Een ander zintuig dat we in gaan zetten is onze mond, onze smaak. Oftewel, we gaan ook iets heel erg mindful proeven. Zodat je straks nog meer van je lunch gaat genieten.

Koffie, een bosbad nemen, daarna een lekkere lunch en misschien nog een stevige boswandeling

In de ochtend is het bos vaak op zijn mooist. Dat komt door het licht. De zon die nog niet zo lang op is, de geuren van de dauw, vogeltjes die zingen.

Voor dit uitje worden jullie om 10.00 uur door Ingrid ontvangen bij een restaurantje in het bos. Na een kopje koffie of thee vertrekken we om 10.30 uur en gaan we baden in het bos. Na ongeveer 2 uur ondergedompeld te zijn sluiten we af met een lekkere lunch bij het restaurantje. Willen jullie daarna nog onder begeleiding een stevige wandeling van ongeveer 5 of 10 kilometer maken dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Onze wandelcoach Frits begeleid jullie op een mooie route.

Wat is je investering?

Een bosbad van 2 uur, koffie/thee, een lunch + een drankje: 75,- p.p. minimale deelname 8 personen.

Bovenstaande + een stevige wandeling en na afloop nog een drankje en versnapering: 125,- p.p.

Prijzen zijn exclusief btw.

Datum prikken? info@eilandcoaching.nl

Laat je verrassen, doe eens iets anders.

Kies voor een groen en gezond teamuitje. Ga mee bosbaden als teamuitje in de bossen rond Hilversum.

Call Now Button