Je negatieve overtuigingen kunnen overgewicht veroorzaken!

Mijn cliënt is klein en dit lag ten grondslag aan haar overgewicht.

Als je veel overgewicht hebt oordeelt men al snel over je. Je zal wel teveel eten! En dus is het je eigen schuld. Het zal je maar gezegd worden. Negatieve overtuigingen over jezelf die je in de loop van je leven hebt opgebouwd kunnen een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht.

“Hoe dan?”, zal je je afvragen.  Mijn cliënt had in haar puberteit, een periode waarin je zeer kwetsbaar bent, te horen gekregen dat haar vriendje het uit had gemaakt omdat hij haar te klein vond. Misschien kun je je voorstellen wat voor impact dit op haar had. Ze vond het a lastig dat ze niet wat langer was en nu dit! Gevolg: ze werd onzeker en kreeg de negatieve overtuiging dat ze niet goed genoeg was vanwege haar lengte. Het woord “klein”  kon zij tot voor kort niet verdragen. Ze was onzeker, had geen zelfvertrouwen, vond zichzelf niets waard en ging steeds meer eten.

Na een paar wandelcoach sessies op de hei in Hilversum werd voor haar en mij duidelijk waar de oorsprong van haar (eet)gedrag lag. Vervolgens heb ik tijdens een sessie EMDR op haar toegepast. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprosessing. Een therapie die wereldwijd erkend is als een van de beste behandelingen bij Post Traumatische Stress Stoornis. Vervolgens maakte de negatieve overtuiging plaats voor een positieve: ” Ik ben klein en ik ben de moeite waard”. Vervolgens ging mijn cliënt afvallen.

Heb jij ook negatieve overtuigingen over jezelf? Heb je overgewicht? Mogelijk helpt deze methode ook bij jou. Dit is het grote voordeel van een diëtist die ook opgeleid is tot levenscoach. Dat is wat Eilandcoaching zo uniek maakt. Bij Eilandcoaching krijg je niet alleen voedingsadviezen of een dieet. Er wordt ook gewerkt aan de vaak onbewuste patronen (overlevingsstrategieën) die je gedurende je leven hebt opgebouwd en die afvallen of welke ontwikkeling dan ook in de weg kunnen staan.

Voor een kosteloos kennismakingsgesprek in Hilversum of Huizen (HealthStation) neem je contact met mij op via mijn website www.eilandcoaching.nl of mail je naar info@eilandcoaching.nl.

 

Bedankt voor het delen!
Call Now Button