Dieetbegeleiding bij Eilandcoaching

Eilandcoaching is een coachingspraktijk waarin je begeleid wordt op het gebed van voeding, dieet, beweging en stress- en burn-out. Als je wilt afvallen of gezonder wilt leren eten richten ons niet alleen op voeding. Aandacht voor motivatie en gedragsverandering zijn van belang om op lange termijn veranderingen in het voedingspatroon vol te kunnen houden. Ingrid heeft naast ruim 25jaar ervaring als diëtist een 2-jarige opleiding tot levenscoach gevolgd, een opleiding tot stresscounselor en een opleiding tot hardlooptrainer en werkt met motivational interviewing. Mede hierdoor is de aanpak van Eilandcoaching zo succesvol.  Je kan bij Eilandcoaching voor meerdere diëten terecht: overgewicht, prikkelbare darmen, migraine en overgangsklachten én uiteraard stress en burn-out behandelen is ons specialisme.

Wat kun je bij de begeleiding verwachten?

1. Een eerste intake:  We inventariseren je hulpvraag  en onderzoeken waar jij behoefte aan hebt, we gaan je medische gegevens doornemen, dieetgeschiedenis bespreken, samen doelen stellen, op weg naar een eerste advies, uitleg paketten, tarieven en vergoedingen en betalingsvoorwaarden. De intake vindt net als alle sessies buiten plaats. Een intake is niet gratis want wij zetten ons direct voor je in. Als je een pakket van minimaal 9 sessies afneemt krijg je echter wel 1 a 2 sessies kosteloos. Bij een pakket van 3 sessies rekenen we ook geen uitwerktijd. Je hebt bij pakketen dus altijd korting varierent van 10 tot 20%.

2. Coaching inclusief: zoals gezegd, je kunt voor meerdere diëten terecht. Coaching vormt een onderdeel van de begeleiding. Samen onderzoeken we waar bepaald eetgedrag door veroorzaakt wordt. Patronen kunnen in het verleden al ontstaan zijn maar ook in het heden, bijvoorbeeld door een gehaast leven. Je leert deze patronen te herkennen, te accepteren en/of te doorbreken en te vervangen door nieuw (eet)gedrag. Ook mindfulness- en ontspanningsoefeningen kunnen een onderdeel van de begeleiding zijn.

3. Het voedingsadvies of dieet: Eilandcoaching is aangesloten bij het diëtistennetwerk van PuurGezond. Dat betekent dat wij staan voor pure en duurzame voeding, zonder pakjes en zakjes, aandacht voor en genieten van eten. Maar ook rekeninghoudend met je drukke leven. Je hebt niet het gevoel op de dieet te zijn is wat de meeste cliënten ervaren. We gaan uit van mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Je veranderd je eetpatroon stap voor stap. Je krijgt bij afname van een PuurPakket 2 of 3 het boek ” Slank in 8 stappen” kosteloos mee ter ondersteuning van de adviezen. Bij Puur 1 schaf je het boek zelf aan.

4. Begeleiding is altijd buiten: Eilandcoaching begeleidt haar cliënten het liefst buiten. Meestal op de Zuiderheide en Westerheide in Hilversum. Bij Hollandse Rading is een mooi bos voor de Utrechters. En voor wie in Amersfoort of omgeving woont werken we in het bos achter het dierenpark. In de natuur praat je vaak makkelijker, het is informeler en als er eens een stilte valt is dat niet zo erg. Het grote voordeel is natuurlijk dat je meteen in beweging bent. Met een uur wandelen verbruik je zo’n 300 kcal. Dat is mooi meegenomen!

5. Tot slot echte aandacht: Bij Eilandcoaching kun je echte aandacht en betrokkenheid verwachten. Consulten van een uur waarin naar jou geluisterd word en samen met jou naar haalbare doelen en oplossingen gezocht word. Omdat we de tijd voor je nemen is het mogelijk tot de kern door te dringen en succes te behalen. Eilandcoaching kijkt niet op de klok. De consulten zijn altijd zo gepland dat er ruimte is om iets uit te lopen mocht dat nodig zijn. Daar rekenen we niets voor.

Je kan ons bereiken op 06-24725912 en via info@eilandcoaching.nl

Bedankt voor het delen!
Call Now Button