Detoxen: een “grote beurt” voor je lichaam en geest!

Detoxen is hip! Maar wist je dat detoxen al eeuwen bestaat? 5000 jaar voor Christus is de Ayurvedi ontstaan en daar sprak men al van detoxen oftewel ontgiften. Dus zo hip zijn we nu ook weer niet.  Vasten is een manier van ontgiften die in bijna iedere religie voorkomt. In de geschiedenis zijn er twee redenen aangegeven  om te vasten: om spiritueel te verlichten en als onderdeel van geneeskunde. In onze moderne tijd doen we het vooral om ons weer vitaler te voelen en vanwege de gunstige invloed op het gewicht.

Vitaal zijn willen we allemaal. Maar we staan 24 uur per dag bloot aan fysieke, toxische en psycho-sociale stress. Maar we nemen nauwelijks de tijd om te herstellen. Eten ligt overal voor het grijpen, dus stouwen we ons vol. Pas als we ergens last van krijgen gaan we nadenken en het rustiger aan doen.  Beter doe je dat preventief en niet als je lichaam en je immuunsysteem al overbelast is.

Een overbelast lichaam kan zich o.a. uiten in maag- en darmklachten, PDS (prikkelbaar darm syndroom), een opgeblazen gevoel en obstipatie, maar ook klachten als moeheid, depressieve klachten, overgewicht, allergieën, hoofdpijn en  slaapstoornissen zijn tekenen van overbelasting.  Allemaal klachten waarmee men naar een diëtist of lifecoach kan gaan. En dat zijn er nog maar een paar van een hele rij fysieke en psychische klachten.

Hoe belastbaar jou immuunsysteem is hangt onder af van je voeding, je beweging, of je rust en ontspanning neemt (psychische stress!), je gedrag, je leeftijd, hoe goed je immuunsysteem werkt, je geslacht en genetische factoren. Voor de eerste drie kun je bij Eilandcoaching terecht. Voeding, beweging én coaching is dé UNIEKE FORMULE van Eilandcoaching!

Detoxen is een goede start voor als je gezond wil gaan eten en wat gewicht wilt verliezen, maar dan moet je het wel verstandig aanpakken en niet zomaar even een sapkuurtje gaan doen en daarna weer eten als voorheen.  Detoxen kan op heel veel  verschillende manieren, kort en lang, met en zonder ondersteunende producten.  Belangrijk is dat je je goed voorbereid, de mentale rust er voor hebt en na het detoxen je voeding goed opbouwt én aan beweging wilt doen.  Eilandcoaching begeleidt individueel , óók op (Spaanse) eilanden. Als je wilt weten wat  Eilandcoaching hierin voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Eilandcoaching is een praktijk voor gewichtsbeheersing en…..in ’t Gooi (Hilversum, Blaricum, Laren, Huizen, Bussum), de Wadden en Spaanse eilanden.

Bedankt voor het delen!
Call Now Button