Dieetbegeleiding bij Eilandcoaching

Eilandcoaching is een diëtistenpraktijk. Maar, wij richten ons niet alleen op voeding. Aandacht voor motivatie en gedragsverandering zijn van belang om op lange termijn veranderingen in het voedingspatroon vol te kunnen houden. Ingrid heeft naast ruim 20 jaar ervaring als diëtist een 2-jarige opleiding tot levenscoach gevolgd en werkt met motivational interviewing. Mede hierdoor is de aanpak van Eilandcoaching zo succesvol.  Je kan bij Eilandcoaching voor alle diëten terecht, overgewicht behandelen is ons specialisme.

Wat kun je bij de begeleiding verwachten?

1. Gratis intake: we kijken of er een klik is en of Eilandcoaching je kan bieden waar jij behoefte aan hebt, inventariseren de hulpvraag, medische gegevens doornemen, dieetgeschiedenis bespreken, samen doelen stellen, op weg naar een eerste advies, uitleg PuurPakketten en betalingsvoorwaarden. De intake kan buiten, binnen of (heel praktisch) in de supermarkt.

2. Coaching inclusief: zoals gezegd, je kunt voor alle diëten terecht. Dat mag je van een diëtist verwachten. Behandelen van overgewicht is ons specialisme en coaching vormt een onderdeel van de begeleiding. Samen onderzoeken we waar bepaald eetgedrag door veroorzaakt wordt. Patronen kunnen in het verleden al ontstaan zijn maar ook in het heden, bijvoorbeeld door een gehaast leven. Je leert deze patronen te herkennen, te accepteren en/of te doorbreken en te vervangen door nieuw (eet)gedrag.

3. Het voedingsadvies of dieet: Eilandcoaching is aangesloten bij het diëtistennetwerk van PuurGezond. Dat betekent dat wij staan voor pure voeding, zonder pakjes en zakjes, aandacht voor en genieten van eten. Maar ook rekeninghoudend met je drukke leven. Je hebt niet het gevoel op de dieet te zijn is wat de meeste cliënten ervaren. Je veranderd je eetpatroon stap voor stap. Je krijgt bij afname van een PuurPakket het boek ” Slank in 8 stappen” kosteloos mee ter ondersteuning van de adviezen.

4. Begeleiding binnen of buiten: Eilandcoaching begeleidt haar cliënten het liefst buiten. Meestal op de Zuiderheide en Westerheide in Hilversum. In Huizen kun je terecht op de Lindenlaan 42 in het HealthStation. In de natuur praat je vaak makkelijker, het is informeler en als er eens een stilte valt is dat niet zo erg. Het grote voordeel is natuurlijk dat je meteen in beweging bent. Met een uur wandelen verbruik je zo’n 300 kcal. Dat is mooi meegenomen!

5. Tot slot echte aandacht: Bij Eilandcoaching kun je echte aandacht en betrokkenheid verwachten. Consulten van een uur waarin naar jou geluisterd word en samen met jou naar haalbare doelen en oplossingen gezocht word. Omdat we de tijd voor je nemen is het mogelijk tot de kern door te dringen en succes te behalen. Eilandcoaching kijkt niet op de klok. De consulten zijn altijd zo gepland dat er ruimte is om uit te lopen mocht dat nodig zijn.

 

Bedankt voor het delen!

Plaats een reactie

Call Now Button